אף מדינה בעולם אינה מסוגלת להתנהל או להתקיים באופן תקין ללא גביית מיסים מאזרחיה. בחלק מהמדינות המסים הינם גבוהים בעוד שבאחרים הם נמוכים יותר. כמו כן ישנן מדינות שיש בהן מסים מסוימים בעוד שבאחרים הם לא קיימות כלל. דיני מיסים הוא קובץ חוקים שנקבע על ידי הממשלה של כל מדינה בהתייחס להתנהלות הכלכלית של אזרחיה.
מיסים במגזר הפרטי והעסקי
ישנם חוקים רבים וסבוכים החלים הן על המגזר הפרטי, כלומר על כל אזרח, והן על המגזר העסקי, כלומר בעלי עסקים. הם משתנים בהתאם לסוג העסק ורמת ההכנסה שלו.
מס הכנסה – למשל כל אדם חייב לשלם מס הכנסה הכל מסכום מסוים. ישנם מדרגות מס. ככל שההכנסה היא גבוהה יותר, כך המס הינו גבוה יותר. לכן בחלק מהמקרים, כאשר מבקשים העלאה בשכר, יש לדאוג שהיא תהיה אפקטיבית כך שהיא לא תגרום לתשלום מיסים שהופך אותה לחסרת משמעות. כמו כן, כמעט כל אזרח מגלה שהוא זכאי בשלב זה או אחר להחזרת מיסים מהמדינה. חברות שונות מציעות שירות בנושא. ניתן לבצע החזרי מס עד 6 שנים לאחור.
- מע"מ – על בעלי העסקים מוטל מס ערך מוסף (מע"מ) אבל לא לכל בעלי העסקים. למשל עוסק פטור אינו צריך לשלם מס הכנסה כל עוד ההכנסות השנתיות שלו הן מתחת לסכום שנקבע באותו פרק זמן ע"י הממשל. בשנים האחרונות הסכום לעוסק פטור משתנה עם הזמן והוא נע בין הכנסה של 70-90 אלף ₪ בשנה. לכן מומלץ לעבוד עם רואה חשבון ולוודא שההכנסות לא עברו את הגבול. במקרה והם עברו באותה השנה, העוסק הפטור הופך לעוסק המורשה ועליו להתחיל שלם את המע"מ. כמובן שאת המע"מ בעל העסק גובה מהלקוחות שלו. יחד עם זאת עליו כמובן לשלם מס הכנסה, אבל הוא גם זכאי להחזרי מיסים מהמדינה. גובה המע"מ הוא 18 אחוז על כל עסקה, אבל נכון לכתיבת שורות אלו, הוכרז כי בקרוב ירד המע"מ באחוז 1.
לדעת כמה שיותר
רוב בעלי העסקים אינם מבינים דבר בכל אשר נוגע לנושא דיני מיסים. לכן, כאמור, חשוב מאוד לעבוד עם רואה חשבון. יתרה מזאת, חשוב לעבוד עם רואה חשבון מנוסה שמבין לעומק בנושא. כך תמנעו מצב של חובות גדולים למס הכנסה שיצריכו מכם לקחת הלוואה, או להפך, כך לא תפספסו הזדמנות לקבל החזרי מס מהמדינה.